آموزش

کدهای QR چیست و چگونه کار می کنند؟

QR code مخفف عبارت «کدهای واکنش سریع» یا (Quick Response Code) که به شکل مربع بوده و یک محققی ژاپنی آن را ابداع کرد. برخلاف بارکدهای استاندارد UPC که از خطوط عمودی و اعداد تشکیل شده‌اند، یک کد QR نه تنها حاوی اطلاعات بسیاری است، بلکه می‌توان به سرعت به اطلاعات گسترده‌ای که در آن وجود دارد، دسترسی پیدا کرد. برای مثال کد زیر را با تلفن همراه خود اسکن کنید:

کدهای QR تنها توسط ماشین قابل رمزگشایی هستند. یعنی چنین کدهایی برای رایانه‌ها قابل درک‌تر از این متن است! کدهای QR مصارف گسترده‌ای دارند و از رهگیری محصولات تا شناسایی آیتم‌های مختلف را شامل می‌شود. اما هدف اولیه از ساخت چنین کدی، به عنوان نسل جدیدی از بارکدهای UPC بوده است.

سرویس BlueMarble با هدف تبدیل فضای پشت بام خانه‌ها را در سرویس‌هایی مانند Google Maps و Google Earth که تصاویر ماهواره‌ای از زمین را نمایش می‌دهد، به بیلبوردهای تبلیغاتی طراحی شد. برای نمونه این سرویس با قرار دادن کیو آر کد بر روی سقف فروشگاهی اطلاعاتی از قبیل محصولات،وبسایت فروشگاه و .. به کاربرانی که با تلفن همراه در حال گشت و گذار در این سرویس‌ها هستند می‌دهد. هرچند وضعیت نهایی آن نامعلوم است.

کدهای QR کاربردهای خاص خود را دارند. آن‌ها را می‌توان راهکاری ارزان به شمار آورد که بر روی اغلب گوشی‌های هوشمندی که مجهز به دوربین هستند کار می‌کند وهمچون فناوری‌هایی نظیر NFC نیازی به هیچ زیرساخت سخت‌افزاری ندارند. از آن‌ها همچنین می‌توان برای تایید هویت و دسترسی ساده به وب سایت‌های گوناگون بهره برد. کدهای QR می‌توانند حاوی اطلاعات مربوط به آدرس اینترنتی، مشخصات تماس (برای استفاده در کارت ویزیت)، شماره تماس، پیامک یا متن باشند.

کد QR روی تابلوی مغازه
تابلوی یک مغازه مجهز به یک کد QR.

ساخت کدهای QR بسیار آسان است و ابزارهای آنلاین بسیاری برای این کاروجود دارد، به عنوان مثال می‌توانید از طریق وب سایت Kaywa به راحتی اطلاعات مورد نظر خود را به یک کد QR تبدیل کنید.

کد QR با سایت Kaywa
یک QR کد با استفاده از سایت معرفی شده. سرویس‌های متعددی در وب کار مشابه انجام می‌دهند.

‍کاربردهای رمزینه یا QR کد:

وب سایت (Website): برای آدرس‌های اینترنتی URLها و لینک‌ها در نظر گرفته شده و آدرس ها و URLهای رمزینه شده توسط دستگاه‌ها و نرم افزارهای QR–Code خوان استاندارد، شناسایی می‌شود .

شماره تلفن (Phone Number): برای شماره تماس هایی که رمزینه شده و مستقیم توسط دستگاه های خاص و نرم افزارهای استاندارد QRcode خوان شناسایی می‌شود

ایمیل (Email Address): جهت تولید رپس(رمزینه پاسخ سریع) برای آدرس ایمیل در نظر گرفته شده است که این ایمیل های رمزینه شده توسط دستگاه‌ها و نرم افزارهای QR–Code خوان استاندارد، شناسایی می شود.

متن (Text): برای هر نوع نوشته ای درنظرگرفته شده است. با توجه به این که نوع رمزینه هیچ نوع قالبی (فرمتی) و تابعی ندارد، به همین دلیل پیشنهاد می‌شود جهت ایجاد رمزینه برای تماس، از بخش “اطلاعات تماس” رمزینه پاسخ سریع خود را تولید نمایید.

جستجوی وب (Search by Google): واژه وارد شده، برای جستجو در گوگل آماده و واژه‌ها بصورت رمزینه ایجاد می‌شوند که توسط دستگاه‌ها و نرم افزار‌های QR-Code خوان استاندارد، شناسایی می‌شود.

پیامک (SMS): ایجاد رپس(رمزینه پاسخ سریع) برای پیامک بوده و می‌تواند شامل شماره گیرنده نیز باشد،که پیام رمزینه شده توسط دستگاه‌ها و نرم افزارهای QR-Code خوان استاندارد، شناسایی می‌شود.

شبکه بی سیم (WIFI): شامل اطلاعاتی جهت ورود به شبکه‌های بی سیم بوده و اطلاعات رمزینه شده شبکه بی سیم توسط دستگاه‌ها و نرم افزار‌های QR-Code خوان استاندارد، شناسایی می‌شود.

اطلاعات تماس (Visit Card): شامل انواع استانداردی از موارد تماس بوده که می‌تواند هر کدام به صورت تکی نیزبه رمزینه مورد نظر تبدیل شود و به صورت هوشمند توسط دستگاه‌ها و نرم افزارهای QR–Code خوان استاندارد، شناسایی می‌شود.

brightness intrested

زندگی من در 3 کلمه: مطالعه، گشتن و فکر کردن...! و اوسینت به طرز عجیبی هر سه تای این‌ها رو یه جا جمع می کنه. پس فعلا اوسینت کارم!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا