آموزشمقالات ترجمه شده

چه چیزهایی حریم خصوصی را تهدید می‌کنند؟

راه ها و روش های حفظ حریم شخصی را بهتر بشناسیم

پیشتر راجع به حریم خصوصی چند خبر منتشر کرده‌ایم. حمله‌ی فیس‌بوک و دیگران به حریم خصوصی.  تا کنون همه می‌دانیم که فیس‌بوک و دیگران سیاه‌چاله‌های حریم خصوصی هستند.

اما اگر از فیس‌بوک استفاده نمی‌کنید چه؟ آیا در این صورت در امان خواهید بود؟

پاسخ یک خیر بزرگ است. حتی سایتی مثل ProtonVPN که ادعا دارد در راستای حفظ حریم خصوصی فعالیت می‌کند، از ابزارهای ترکر گوگل استفاده می‌کند. افزونه Noscript بسیاری از این ترکرها را متوقف می‌کند، اما جلوی کوکی‌ها، کش مرورگر را نمی‌گیرد…

به این ترتیب لازم است برای محافظت از حریم خصوصی قدم‌های بیشتری بردارید.

برشی از سایت پروتون وی پی ان و استفاده از ابزارهای گوگل

برای شروع از صحبت‌های ترسناک حریم خصوصی بیرون می‌آییم. درست است که فیس‌بوک و گوگل و مایکروسافت و اپل و … همگی به دنبال کسب اطلاعات از شما هستند تا پول بیشتری در بیاورند، اما برای یک فرد معمولی (خود شما) لو رفتن این اطلاعات چقدر مهم است؟

با خودتان رو راست باشید. اگر اطلاعات مهمی ندارید یا در آینده قصد انجام کاری که برایتان مهم است کسی نداند، ندارید، چرا خودتان را اذیت می‌کنید؟

اما اگر اطلاعات مهمی دارید، یا شغل خاصی دارید، یا برنامه‌های خاصی برای آینده‌تان دارید، بهتر است کمی مراقب باشید. به همین دلیل لازم است در هر کدام از موارد زیر تعیین کنید که چه کسی محرم اسرار است و چه کسی نامحرم.

تماس‌ها و ارتباطاتتان

از دفترچه‌ی تلفن تا پیامک‌ها و ایمیل‌ها و غیره. معمولا دیگران به این لیست دسترسی ندارند. اما توجه کنید حمله به این دسته ارتباطات از آن‌چه که فکر می‌کنید ساده‌تر است.

(چند ماه قبل چندین دستگاه جاسوسی از تلفن‌های همراه در واشنگتن، پایتخت آمریکا (!) کشف شد. هیچ کس نمی‌دانست صاحب این دستگاه‌ها کیست… منبع

دارایی‌هایتان

لیستشان و دسترسی به آن‌ها. معمول‌ترین چیزی که از دارایی‌هایتان با خطر مواجه می‌شود، حساب بانکی است. انواع و اقسام روش‌های مهندسی اجتماعی مثل درگاه‌های فیشینگ، تماس‌های مشکوک، افراد فضول پشت عابر بانک و… همگی می‌توانند حساب بانکی شما را به خطر بیندازند. در این مورد توضیحات پلیس فتا را بخوانید.

زندگی شخصی‌تان

حقیقتا درک کسانی که همه‌چیز زندگی خصوصیشان در فضای مجازی، عمومی شده کار مشکلی است. چرا باید یک خانواده هر روز از نوزادشان در اینستاگرام تصویر منتشر کنند؟ چرا باید این اتفاق از بدو تولد کودک رخ دهد؟ اصلا چرا باید این اتفاق عمومی  و در دسترس همه‌ی مردم باشد؟

چرا باید یک خانواده در فضای مجازی اعلام کنند که به مدت 1 هفته خانه نخواهند بود؟ اگر یک دزد آن‌ها را دنبال کند تکلیف چیست؟

بگذارید مثالی بزنیم. رکنا در یک خبر (احتمالا این خبر حقیقت ندارد!) این موضوع را اینگونه طرح کرد: زوج جوانی از هر حرکت خود در اینستاگرام یک داستان لایو منتشر می‌کرد. یک دزد هم ایشان را دنبال کرده بود. در نتیجه هنگامی که این زوج در مسافرت بودند، آقای دزد خبر داشت که به زودی بر نخواهند گشت… دزد هم به سادگی به سرقت خود پرداخته بود.

گذشته از اینکه این موضوع واقعی است یا نه، همین داستان ساده می‌تواند زنگ خطری باشد برای بسیاری از فعالیت‌های ما در فضای مجازی.

عکس با یک رایانه‌ی جدید، اعلان جمعی خرید یک تلفن همراه، تصویر از سرویس طلای جدید و بسیاری از فعالیت‌های ساده‌ی از این دست، به سرعت حریم خصوصی و امنیت شما را به خطر می‌اندازند.

محل زندگی و موقعیت جغرافیایی

پیش از شروع این بحث خیلی روراست یک فکت را اعلام می‌کنیم: دولت‌ها می‌دانند شما در هر لحظه کجا هستید. حتی اگر یک تلفن هوشمند نداشته باشید هم این را می‌دانند. گوگل هم تقریبا همیشه می‌داند کجا هستید.

این که شما از چه مسیری به محل کار می‌روید و در یک لحظه کجا هستید، برای بسیاری از بازیگران بزرگ کاملا دانسته شده است. اما این  سازمان‌ها کاری به کار یک فرد معمولی ندارند (حداقل معمولا کاری به کار یک نفر ندارند…)

با این حال اعلام موقعیت دقیق جغرافیاییتان در هر لحظه اصلا کار عاقلانه‌ای نیست. مثالش را کمی بالاتر زدیم. هر کسی که کمی کنجکاو باشد و قصد بدی هم داشته باشد، به سادگی موقعیت جغرافیایی شما را مورد سوء استفاده قرار خواهد داد.

مراقب باشید!

brightness intrested

زندگی من در 3 کلمه: مطالعه، گشتن و فکر کردن...! و اوسینت به طرز عجیبی هر سه تای این‌ها رو یه جا جمع می کنه. پس فعلا اوسینت کارم!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا