گزارش اوسینتی

او «کیش» رفت و ما «مات» شدیم..!

گزارشی درباره سفر جنجالی وزیر راه به همراه خانواده به کیش

مقدمه

این گزارش به بررسی ابعاد سفر فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، به جزیره کیش در اسفندماه ۱۴۰۳ می‌پردازد؛ سفری که با همراهی اعضای خانواده و بستگان وی انجام شده و پس از انتشار اظهارات نمایندگان مجلس، به موضوعی بحث‌برانگیز در فضای سیاسی و رسانه‌ای کشور تبدیل شد. گزارش پیش‌رو با اتکا به اسناد منتشرشده توسط نمایندگان مجلس، بیانیه‌ رسمی وزارت راه، داده‌های منابع عمومی، تصاویر شبکه‌های اجتماعی و ردگیری‌های اطلاعاتی، تلاش کرده است زوایای پنهان موجود در روایت‌های رسمی و غیررسمی پیرامون این سفر را روشن کند.

سفر به کیش؛ پاسخ‌ها و سندها

در 28 اردیبهشت 1404، امیرحسین ثابتی نماینده مجلس شورای اسلامی در صحن مجلس، انتقادی به سفر کیش وزیر راه فرزانه صادق و شش نفر از اعضای خانواده‌‌ش کرد و بیان داشت: «نمی‌توان از عدالت و آموزه‌های نهج‌البلاغه سخن گفت اما در عمل، رفتارهای غیرشفاف و اشرافی داشت. طبق سندی که اختیارم است، وزیر راه به همراه خانواده‌اش سفری پرهزینه (حدود ۱ میلیارد تومان) به کیش داشته است. این در حالی است که سامانه مسکن نزدیک به یک سال است تعطیل شده و وضعیت مدیریتی نابسامان است.»

 

تصویر ۱- پست امیرحسین ثابتی در شبکه ایکس در مورد فرزانه صادق

 

ولی 5 روز قبل از آن، یعنی در 23 اردیبهشت، قاسم روان‌‌بخش، نماینده قم و کهک در مجلس شورای اسلامی بیان کرد که سفر تفریحی وزیر و همراهان وی به کیش از بیت‌‌المال بوده و نیازمند رسیدگی جدی است[1].

 

تصویر ۲- انتقاد روان‌‌بخش در مورد سفر وزیر راه

 

روان‌‌بخش هیچ سندی منتشر نکرد، به همین منظور واکنشی هم در پاسخ به صحبت وی از سوی وزارت راه داده نشد، ولی بعد از سند منتشر شده توسط ثابتی نماینده تهران، وزارت راه واکنش سریعی داد:

مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی وزارت راه و شهرسازی بیان داشت که: «سفر انجام‌شده، سفری کاملاً شخصی و خانوادگی بوده که با همراهی دو خانواده دیگر و در مجموع به تعداد هفت نفر از بستگان بوده و هیچ‌گونه ارتباطی با مأموریت‌های اداری یا منابع وزارت راه و شهرسازی نداشته است. همه هزینه‌ها از محل منابع شخصی خانواده‌‌ها پرداخت شده است که مستندات آن به‌ صورت کامل موجود بوده و در صورت لزوم، در اختیار افکار عمومی و مراجع ذی‌صلاح قرار خواهد گرفت.»[2]

 

تصویر ۳- واکنش وزارت راه به سفر وزیر راه

 

بعد از واکنش وزارت راه نسبت به سفر وزیر راه، ثابتی در پستی بیان کرد: «با توجه به اینکه یک روز از تکذیبیه منفعلانه مسئولان وزارت راه گذشت و هیچ سندی مبنی بر دروغ بودن ادعای بنده منتشر نشد، سند دوم را نیز منتشر می‌‌کنم. فاکتور بیش از ۹۵۰ میلیونی هتل میزبان خانم وزیر و اعضای خانواده‌‌اش که هزینه‌‌های آن توسط سازمان هواپیمایی پرداخت شده است. مشکل این کشور امریکا و ترامپ‌ نیست، استکبار داخلی و بریز و بپاش‌‌های خود مسئولان است.»

 

تصویر ۴- سند دوم منتشر شده توسط ثابتی در مورد سفر وزیر و خانواده

 

در سند منتشر شده توسط نماینده ثابتی، چند نکته وجود دارد که در ادامه بیان شده است:

 

تصویر ۵- سند منتشر شده توسط ثابتی درباره جزئیات سفر

 

 

  1. تاریخ نامه برای 27/12/1403 بوده، ولی دوره اقامت این افراد در کیش از 24/12/1403 تا 30/12/1403 بوده است، یعنی نامه، 3 روز بعد از ورود این افراد به کیش، تاریخ خورده است! (البته در صورتیکه نامه، اصلاحیه خورده باشد، این تناقض قابل قبول است.)
  2. با بررسی شماره تلفن همراه ارائه شده مشخص شد که برای فردی به نام « جعفرزاده» است، ایشان رئیس اداره رفاه سازمان هواپیمایی کشوری و سخنگوی سابق همین سازمان است و کارهای سفر وزیر و همراهان ایشان، بر عهده وی بوده است.

 

تصویر ۶- بررسی شماره ارائه شده در سند

 

  1. تنها هتلی که در کیش سوئیت‌‌هایی با عنوان «رویال لوکس چهار نفره رو به باغ» و «رویال لوکس چهار نفره رو به دریا» دارد، هتل داریوش کیش است، بنابراین فرزانه صادق و همراه خانواده‌‌اش در این هتل اقامت داشتند. (البته در سندی که بعدا از طرف دیوان محاسبات کشور منتشر شد، این ادعا تایید شد.)

 

 

تصویر ۷- سندی مبنی بر اینکه سوئیت رویال لوکس چهار نفره رو به باغ برایهتل داریوش است

 

  1. تعداد افراد در سفر رفت به کیش، 6 نفر بودند، ولی برگشت 7 نفر بودند، بنابراین «فرزانه صادق» در مسیر رفت به کیش، با خانواده نبوده، ولی در برگشت با آنها بوده است.

حالا فرزانه صادق در این مدت کجا بوده؟!

بر اساس خبر منتشر شده در خبرگزاری ایرنا، ایشان از 24 تا 26 اسفند در آذربایجان غربی به منظور شرکت در جلسه شورای تامین مسکن و شورای سازماندهی مبادی مرزی حضور داشته است[3]؛

 

 

تصویر ۸- حضور صادق در آذربایجان غربی از 24 تا 26 اسفند
 

 

بر اساس خبر منتشر شده در مردم‌‌سالاری، در 27 اسفند جمعی از مالکان اراضی فاز 6 اندیشه که بعد از 33 سال موفق به دریافت پروانه شدند در وزارتخانه حضور پیدا کردند تا از وزیر راه قدردانی کنند؛

 

تصویر ۹- حضور صادق در وزارتخانه در 27 اسفند

 

بر اساس خبر منتشر شده در تابناک، ایشان در 29 اسفند دستورالعمل ثبت نام مجردها در طرح حمایتی مسکن را ابطال کرده است.

 

تصویر ۱۰- ابطال دستورالعامل طرحی توسط صادق در 29 اسفند

 

بنابراین ایشان از 24 تا 26 اسفند در آذربایجان غربی حضور داشته، در 27 اسفند در وزارتخانه حضور داشته، در 29 اسفند هم دستورالعمل ثبت نام مجردها در طرح حمایتی مسکن را نیز ابطال کرده است![4] [5] بنابراین احتمالا ایشان یک شب و از 29 تا 30 اسفند در کیش حضور داشته است (که این بررسی با صحبت مجید اخوان، سرپرست مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی وزارت راه و شهرسازی هم‌‌خوانی دارد.)

کارمند وزارت یا اودیولوژیست؟

بر اساس گزارشی در فارس، آمده است که خواهر فرزانه صادق، «کارمند وزارت راه و شهرسازی» است[6] و بنابراین از هزینه سفر از حقوق ایشان کسر می‌‌شود، ولی با جستجوی این فرد، شخصی با همین نام، یعنی «فرشته صادق مالواجرد» شناسایی شد که ساکن کرج است و 25 سال است که در زمینه اودیولوژی فعالیت دارد. با توجه به شباهت چهره فرشته صادق یافت شده و فرزانه صادق، به نظر می‌‌رسد ایشان خواهر وی باشد.

از طرف دیگر چون در میان دوستان و لایک‌‌کنندگان شبکه اجتماعی ایشان، اکانت‌‌هایی با نام «شهرام نزاکت»، «پارمیدا مروت» و …وجود دارد، بنابراین این ادعا را که ایشان فرشته صادق، خواهر فرزانه صادق باشد، قوی‌‌تر می‌‌کند.

 

تصویر ۱۱- فرزانه صادق (راست)، فرشته صادق (چپ)

 

تصویر ۱۲- بخشی از خبر فارس نیوز در مورد شغل فرزانه صادق

 

فرشته صادق مالک یک مرکز خدمات شنوایی و سمعک در کرج است که برای این مرکز یک اکانت اینستاگرام ایجاد کرده و در آن به ارائه توضیحاتی در مورد خدمات مرکزش می‌‌پردازد.

 

تصویر ۱۳- اکانت اینستاگرام فرشته صادق

 

تصویر ۱۴- اطلاعات تحصیلی و کاری فرشته صادق

 

پرداخت بعد از افشاگری

دقیقا یک روز بعد از اینکه قاسم روان‌‌بخش، نماینده قم و کهک در مجلس شورای اسلامی بیان کرد (23 اردیبهشت) که سفر تفریحی وزیر و همراهان وی به کیش از بیت‌‌المال بوده و نیازمند رسیدگی جدی است[7]، سندی از پرداخت «شهرام نزاکت» (همسر فرزانه صادق) در 25 اردیبهشت منتشر شد که وی مبلغ 200 میلیون تومان به حساب سازمان هواپیمایی کشوری پرداخت کرده که روی هم رفته، مبلغ 500 میلیون تومان از طرف خانواده وزیر پرداخت شده است[8] که این سرعت پرداخت بعد از افشاگری قابل تامل است.

 

تصویر ۱۵- واریزی‌‌های خانواده صادق به سازمان هواپیمایی کشوری

 

نتیجه‌‌گیری

بر اساس بررسی مستندات موجود، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، به احتمال زیاد یک شب در جزیره کیش حضور داشته و پیش از آن، از ۲۴ تا ۲۷ اسفندماه ۱۴۰۳، در جلسات کاری در آذربایجان غربی و تهران حضور داشته است. این نکته با اظهارات مجید اخوان، سرپرست مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی وزارت راه، نیز هم‌خوانی دارد که تأکید کرده بود سفر خانوادگی وزیر فقط یک‌ روز بوده است.

با این حال، مستندات ارائه‌شده توسط نماینده تهران نشان می‌دهد که هزینه اقامت هتل برای خانواده وزیر و همراهان بالغ بر ۹۵۰ میلیون تومان بوده که نکته قابل‌تأمل اینکه، دقیقاً یک روز پس از سخنان قاسم روان‌بخش، نماینده قم، در ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴، درباره ضرورت بررسی منابع مالی این سفر، خانواده وزیر طی چهار مرحله، مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان را به حساب سازمان هواپیمایی واریز کردند.

در خصوص همراهان وزیر نیز نکات مهمی مطرح است. یکی از افراد حاضر در این سفر که در گزارش فارس از او به‌ عنوان کارمند وزارت راه و شهرسازی یاد شده، فردی با نام فرشته صادق مالواجرد معرفی شده است. با این حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد که فرشته صادق مالواجرد در واقع اودیولوژیست بوده و بیش از ۲۵ سال است در حوزه شنوایی‌سنجی و سمعک فعالیت دارد و فعال در یک مرکز خدمات شنوایی در کرج است.

 

[1] www.jahannews.com/news/930300/انتقاد-سفر-تفریحی-خانم-وزیر-بیت-المال

[2] www.irna.ir/news/85836587/سفر-وزیر-راه-و-شهرسازی-به-کیش-خانوادگی-و-با-هزینه-های-شخصی-بوده

[3] https://dolat.ir/detail/459939

[4] www.mardomsalari.ir/news/234087/خبر-خوش-فرزانه-صادق

[5] www.tabnak.ir/fa/news/1295091/ابطال-دستورالعمل-ثبت‌نام-مجردها-در-طرح‌های-حمایتی-مسکن 

[6] www.farsnews.ir/MORTEZA/1748183486899937075/سخنگوی-هواپیمایی%3A-پول-سفر-خانم-وزیر-از-حقوقش-کسر-می‌شود 

[7] www.jahannews.com/news/930300/انتقاد-سفر-تفریحی-خانم-وزیر-بیت-المال

[8] https://x.com/alichahe/status/1927107924989517855/photo/1

نوشته های مشابه

یک نظر

  1. فوق العاده گزارش جذاب و صد البته قابل تأمل
    اگر همین سبک و سیاق یعنی افشای رخداد های مالی مسئولین و حتی کارنامه فعالیت هاشون ، و تبیین آن برای مردم ، باب بشه و جا بیوفته و تمام مسئولین زیر ذره بین مردم باشن ، شاید بشه گفت بیشتر اهمال کاری ها ، بیشتر بدقولی ها ، بیشتر روابط غیر دیپلماتیک مسئولین با کشورهای دیگه و بیشتر بریزبپاش های زیرپوستی جمع خواهد شد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا